Nieuws

Lees hier het laatste nieuws over de ontwikkelingen van het netwerk, scholingsdagen en ontwikkelingen in de CVA zorg.

Scholing CVA Netwerk Groningen: 'Neurorevalidatie in de eerste lijn’ 

Dit najaar organiseert het Multidisciplinair CVA Netwerk Groningen samen met het ITON haar eerste scholing! Dr. Ben van Cranenburgh (neurowetenschapper) zal samen met collega Ed Janssen (fysiotherapeut) de cursus geven. 

 

De patiënt met hersenbeschadiging komt na ziekenhuis of revalidatie weer thuis, en probeert zijn leven (werk, gezin, hobby etc.) weer op te pakken. De ervaring leert dat dan vaak problemen opduiken. Tijdens de cursusdagen worden verklaringen voor deze problemen gegeven. Uiteenlopende methoden van interventie die in de eerste lijn kunnen worden ingezet, worden gepresenteerd. Deze cursus is nuttig voor huisartsen, fysiotherapeuten, psychologen, thuiszorg en andere hulpverleners in de eerste lijn.

 

De cursus is geaccrediteerd voor o.a. fysiotherapeuten (28 punten), oefentherapeuten, logopedisten en ergotherapeuten (16 punten). Voor meer informatie, klik hier voor de website van het ITON.

 

Waar en wanneer 

- Vrij 11 sept, Zat 12 sept, Zat 3 okt, van 9.30 tot 16.15 uur

- Locatie: Martini Ziekenhuis Groningen, Van Swietenplein 1, 9728 NT Groningen


Scholing: Motorisch leren in de neurorevalidatie; van theorie naar praktijk

Tijdens deze lezing krijg je inzicht in recente inzichten (evidence-based en practiced-based) op gebied van motorisch leren in de neurorevalidatie. De focus zal liggen op de doelgroep mensen na beroerte, maar ook andere neurologische aandoeningen (bijv. niet-aangeboren hersenletsel, Parkinson) kunnen aan bod komen. Deze lezing is bedoeld voor fysiotherapeuten en wordt georganiseerd door het KNGF.

 

Waar en wanneer 

- Dinsdag 15 september 2020 19:30 - 21:30

- Locatie: FSG Campus Apeldoorn, Laan van Westenenk 4, 7336 AZ APELDOORN