· 

Welkom Revalidatiegeneeskunde!

De revalidatiearts van het Martini Ziekenhuis is zeer betrokken bij het CVA netwerk Groningen. Deze samenwerking is erg belangrijk, omdat een revalidatiearts veel kan betekenen voor patiënten met een beroerte. 

 

Wat doet de revalidatiearts?

De revalidatiearts is deskundig op het gebied van het algemeen herstel na een beroerte. Zij kunnen daarbij een coördinerende rol spelen bij de verschillende therapieën die u volgt. Zij hebben overzicht van de verschillende behandelmogelijkheden in de regio. Er zijn korte lijnen met collega revalidatieartsen in de ziekenhuizen en revalidatiecentra in de regio en met de neurologen.

 

Naast de coördinerende rol, kunnen ze ook advies geven op gebied van pijnklachten na een beroerte. Schouderklachten komen bijvoorbeeld regelmatig voor. Ook kunnen zij advies geven en behandelen bij problemen ten gevolge van een verhoogde spierspanning (spasticiteit). Dit kan door middel van medicatie, zenuwblokkades of met injecties met een medicijn dat spierspanning vermindert (botulinetoxineinjecties). Bij pijn of spasticiteit kunnen zij ook spalken of orthopedisch schoeisel voorschrijven.

 

Uw therapeut of huisarts kan uiteraard altijd contact opnemen met een revalidatiearts als zij iets willen overleggen.  

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Multidisciplinair CVA netwerk Groningen e.o.

 

cvanetwerkgroningen.nl

info@cvanetwerkgroningen.nl

 

KvK: 76456692

Postadres

 

Afdeling fysiotherapie

Van Swietenplein 1

9728 NT Groningen

 

Zin in netwerken?