· 

Gratis webinar op 25 november 2021 over niet-aangeboren hersenletsel -'Thuis begint het pas'

Wil je meer inzicht in de gevolgen voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel en zijn naasten in de thuissituatie? En wat jouw rol als professional kan zijn om hen daarbij te ondersteunen?

Meld je dan aan voor dit gratis webinar. Het Webinar is gericht op de nazorg, waarbij vanuit wetenschappelijke kennis, professionele kennis en ervaringskennis het een en ander wordt belicht. Wellicht ook interessant voor je collega professional die niet dagelijks NAH-zorg en -begeleiding verleend.

Blijvende gevolgen

Het is belangrijk om te weten dat voor deze persoon het leven totaal op zijn kop staat en dat dit ook niet meer overgaat. Dit heeft ook een enorme impact op gezinsleden, collega’s, vrienden en familie. Dat wordt vaak niet goed onderkend en over het hoofd gezien.

Na de eerste revalidatieperiode worden vooral thuis en in dagelijkse situaties de gevolgen voor iedereen zichtbaar en merkbaar. Om te zorgen dat mensen met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten veel sneller de juiste hulp en ondersteuning kunnen vinden, verdient dit thema meer aandacht.

Tips en handreikingen

In dit online programma is er ruimte voor interactie en gaan we in dieper in op de gevolgen voor de getroffene en zijn/haar naasten in de dagelijkse leefomgeving. Artsen, professionele begeleiders, ervaringsdeskundigen, gezinsleden en een vertegenwoordiger van een patiënten- vereniging delen hun kennis en ervaringen.
Je krijgt tips en handreikingen die je als professional in je dagelijkse praktijk kunt toepassen.

Het webinar geeft je meer inzicht in:
wat er thuis, in het sociale netwerk en in de werkomgeving van iemand met niet-aangeboren hersenletsel nodig is;
hoe naasten ontlast kunnen worden;
wat jouw rol daarbij zou kunnen zijn.

Voor wie?

Dit gratis webinar is interessant voor professionals, o.a. werkzaam in de zorg, sociale wijkteams, in de huisartsenpraktijk, in het sociale domein, mantelzorgers, beleidsmedewerkers bij gemeenten, bij woningcorporaties, politie of justitie, uitkeringsinstanties, in publieke zaken of de schuldhulpverlening.
 
Definitieve programma en inschrijfmogelijkheid: 
Het definitieve programma volgt begin november. Je kunt je nu al vrijblijvend inschrijven, dan ontvang je het programma automatisch via de mail.

En blok 25 november van 15:30 uur tot 17:00 uur alvast in je agenda!

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Multidisciplinair CVA netwerk Groningen e.o.

 

cvanetwerkgroningen.nl

info@cvanetwerkgroningen.nl

 

KvK: 76456692

Postadres

 

Afdeling fysiotherapie

Van Swietenplein 1

9728 NT Groningen

 

Zin in netwerken?