· 

Lopen na CVA

 

Vanuit de Vereniging Revalidatieartsen werkgroep CVA Nederland (nu Werkgroep Hersenletsel Revalidatie) was er behoefte aan een landelijke consensus ten aanzien van diagnostiek en behandeling van verminderde loopvaardigheid na CVA. Hierop heeft is de werkgroep lopen na CVA (bestaande uit o.a. revalidatieartsen, fysiotherapeuten en onderzoekers) gevormd. Deze werkgroep heeft een leidraad ontwikkeld met betrekking tot loopvaardigheidsproblemen na een CVA. Hiermee is er een eenduidige aanpak gecreëerd op het gebied van bewegingsanalyse en behandeling van loopvaardigheid. Deze aanpak wordt toegelicht middels drie artikelen. Hierin worden de afwijkingen in het lopen na een CVA en de bijbehorende behandeladviezen besproken.  

 

De artikelen zijn erg interessant om te lezen. Er worden casussen besproken en veelvoorkomende afwijkingen in het gangbeeld na een CVA worden behandeld. Het bevat tevens een keuzehulp voor het creëren van een trainingsprogramma op maat. Deze is zeer praktisch om toe te passen in je dagelijkse werk (zowel voor eerste- als tweede- en derde lijns fysiotherapeuten). 

 

Lees de artikelen hier:

 

Herstel van loopvaardigheid na een CVA - een theoretisch framework 
Training ter verbetering van balans- en loopvaardigheid na CVA
Functionele diagnostiek en behandeling van loopstoornissen na CVA - motorische controle van het paretische been

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Multidisciplinair CVA netwerk Groningen e.o.

 

cvanetwerkgroningen.nl

info@cvanetwerkgroningen.nl

 

KvK: 76456692

Postadres

 

Afdeling fysiotherapie

Van Swietenplein 1

9728 NT Groningen

 

Zin in netwerken?