Voor Patiënten


Deze pagina is bedoeld voor patiënten die een beroerte hebben gehad en hun naasten. Een beroerte is een plotseling probleem in de bloedvaten in de hersenen. De medische term hiervoor is Cerebro vasculair Accident (CVA). Er zijn globaal twee vormen te onderscheiden, een herseninfarct of een hersenbloeding. Bij een herseninfarct wordt een bloedvat in de hersenen afgesloten, bijvoorbeeld door een bloedstolsel, waardoor een deel van de hersenen geen zuurstof krijgt en afsterft. Bij een hersenbloeding knapt een bloedvat in de hersenen, waardoor het bloed zich in de hersenen ophoopt en het hersenweefsel wegduwt. Hierdoor beschadigt het hersenweefsel.

Op de website www.hersenletsel-uitleg.nl staat in begrijpelijke taal uitgelegd wat een beroerte is, wat de gevolgen van een beroerte zijn en tips en adviezen om er mee om te gaan. Klik op de afbeelding van hersenletsel-uitleg om naar de website te gaan.

De website www.youngstroketoolbox.nl is speciaal voor mensen die op jonge leeftijd (onder de 50) te maken krijgen met een hersenbloeding, herseninfarct of een afwijking van de hersenvaten.

Op de website www.hersenletsel.nl vindt u informatie over de patiëntenvereniging. Hersenletsel.nl behartigt belangen op regionaal, landelijk en internationaal niveau. Hersenletsel.nl organiseert op veel plaatsen en uiteenlopende manieren contacten tussen lotgenoten.


Multidisciplinair CVA netwerk Groningen e.o.

 

cvanetwerkgroningen.nl

info@cvanetwerkgroningen.nl

 

KvK: 76456692

Postadres

 

Afdeling fysiotherapie

Van Swietenplein 1

9728 NT Groningen

 

Zin in netwerken?