Zoek hier een therapeut

Fysiotherapie

Fysiotherapeuten zijn deskundig op het gebied van bewegen. De fysiotherapeut helpt u om snel op een veilige manier weer in beweging te komen. Het is heel belangrijk om snel te beginnen met oefenen. In de eerste twaalf weken treedt namelijk het meeste herstel op. Het lijkt misschien vreemd om te gaan oefenen, terwijl u zich niet goed voelt en erg moe bent. Maar het is wetenschappelijk bewezen dat dit werkt. Wanneer u zelf kunt bewegen, dan stimuleert de fysiotherapeut u om uw aangedane zijde zoveel mogelijk in te schakelen.

 

Ergotherapie

Ergotherapeuten zijn deskundig op het gebied van het zelfstandig leren functioneren van mensen. Na een beroerte kunt u beperkt zijn in uw dagelijks handelen, zoals staan/ zitten, aan- en uitkleden, schrijven, telefoneren en naar het toilet gaan. Veel van deze handelingen verricht u automatisch. Hoe ingewikkeld het uitvoeren van een handeling eigenlijk is, blijkt pas als het functioneren tijdelijk of blijvend verstoord is. Misschien dat u niet meer goed kunt bedenken wat de volgorde bij het aankleden is, of dat uw concentratie, geheugen of ruimtelijk inzicht is verminderd. Deze problemen worden in kaart gebracht en zijn uitgangspunt van de ergotherapiebehandeling. U leert zich daarbij zo goed mogelijk te redden met uw dagelijkse bezigheden.

 

Logopedie

Logopedisten zijn deskundig op het gebied van communicatie en van het kauwen en slikken. Als er sprake is van een slikstoornis dan kan de logopedist een advies voor aangepaste voeding geven om te voorkomen dat u zich verslikt. De logopedist kan oefeningen geven als er sprake is van afasie (taalstoornis). Deze taalstoornis kan zich op verschillende manieren uiten: weten wat u wilt zeggen, maar de woorden niet kunnen vinden, niets zeggen of enkele woorden zeggen, het niet begrijpen van de gesproken taal (het lijkt alsof iedereen een vreemde taal spreekt), of moeite met lezen en schrijven.


In het menu hieronder kunt u een fysiotherapeut, ergotherapeut of logopedist vinden bij u in de buurt. 


Multidisciplinair CVA netwerk Groningen e.o.

 

cvanetwerkgroningen.nl

info@cvanetwerkgroningen.nl

 

KvK: 76456692

Postadres

 

Afdeling fysiotherapie

Van Swietenplein 1

9728 NT Groningen

 

Zin in netwerken?