CVA zorgverleners

TSN CVA nazorgverpleegkundige

De CVA-nazorgverpleegkundige is gespecialiseerd in zorg na een beroerte. Zij komt ongeveer vier keer per jaar op huisbezoek. De verpleegkundige kijkt naar wat de gevolgen van de beroerte betekenen voor het dagelijks leven. Tijdens het eerste huisbezoek overlegt de nazorgverpleegkundige samen met de patiënt hoe de patiënt het beste kan worden ondersteund. De CVA verpleegkundige biedt begeleiding bij het leren omgaan met de onzichtbare gevolgen van de beroerte, kijkt samen met de client hoe deze het beste ondersteund kan worden en denkt mee om de client zo optimaal mogelijk te laten revalideren/ functioneren. In de gesprekken is er tevens aandacht voor wat voor invloed het CVA op de partner/familie heeft. De CVA nazorgverpleegkundige stemt de zorg van de diverse zorgverleners op elkaar af. 

 

  

Verwijzen naar de CVA nazorg verpleegkundigen

De CVA nazorgverpleegkundige van TSN thuiszorg neemt binnen twee weken na verwijzing contact met de client op. U kunt bellen of mailen:

Sietske Frericks, tel: 06-43 46 24 18 

Marjan Huitsing, tel: 06-41 53 34 03 

Hilda Wiese, tel: 06-54 69 18 55 

E-mail: neurologie@tsn-thuiszorg.nl

 

Deze zorg wordt vergoed door de zorgverzekeraar vanuit het basispakket, er is geen eigen bijdrage. Lees hier meer. 


 

Revalidatiearts

Een revalidatiearts is deskundig op het gebied van het algemeen herstel na een beroerte. Zij kunnen daarbij een coördinerende rol spelen bij de verschillende therapieën die u volgt. Zij hebben overzicht van de verschillende behandelmogelijkheden in de regio. Er zijn korte lijnen met collega revalidatieartsen in de ziekenhuizen en revalidatiecentra in de regio en met de neurologen.

 

Naast de coördinerende rol, kunnen ze ook advies geven op gebied van pijnklachten na een beroerte. Schouderklachten komen bijvoorbeeld regelmatig voor. Ook kunnen zij advies en behandeling geven bij een verhoogde spierspanning (spasticiteit). Dit kan met hulp van medicijnen, een blokkade van de zenuw of met injecties met botulinetoxine. Spalken of orthopedisch schoeisel kunnen ook worden voorgeschreven. Uw therapeut of huisarts kan uiteraard altijd contact opnemen met een revalidatiearts als zij iets willen overleggen. 

 

Francien van Nispen is revalidatiearts in het Martini Ziekenhuis en is erg betrokken bij het CVA netwerk Groningen. Lees hier meer over Francien. 

 

Contact Revalidatiegeneeskunde (polikliniek)

Op werkdagen van 8.00 tot 16.00 uur.

Tel.: (050) 524 5885

E-mail: revalidatie@mzh.nl 

Stuur een beveiligde e-mail (via Zivver)


Multidisciplinair CVA netwerk Groningen e.o.

 

cvanetwerkgroningen.nl

info@cvanetwerkgroningen.nl

 

KvK: 76456692

Postadres

 

Afdeling fysiotherapie

Van Swietenplein 1

9728 NT Groningen

 

Zin in netwerken?